Terug

Huis bouwen van natuursteen stapelblokken

Jarno van Mierden

Beste mensen,

 

Wie kan mij meer informatie geven over het bouwen van een huis uit natuursteen.

 

Heb een stapel blok zien liggen in Echt op een verkeersrotonde waar ze bloembakken van hadden gemaakt en van dit natuursteen wil ik een huis gaan bouwen omdat ik geen standaard huis wil van bakstenen. Heb al diverse mensen gesproken, maar er is nog niemand geweest die mij kon informeren of dit mogelijk is. Wel weet ik dat deze natuursteen de catle rock heet en dat er een leverancier is die dit importeerd maar verder weet ik het niet. En of deze steen daar voor geschikt is.

 

Kan mij iemand helpen?

 

groetjes Jarno 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Jarno,

 


In antwoord op uw vraag kunnen wij u berichten dat u zeker een huis van de castle rock kunt bouwen
Zelf beter van de Pantic dit is een schelp steen met een hoge isolatie waarden en is per saldo goekoper mee te bouwen dan een conventioneel huis.

Normaal bouwd men een binnen muur, vevolgens een isolatie laag en dan een bakstenen muur op getrokken. met de pantic kunt u volstaan met een buiten muur en aan de binnen kant een damp folie waar vervolgens een isolatie laag op komt wat de K- waarden = de isolatie waarden alleen nog maar meer verhoogd.  en vervolgens word deze afgewerkt met gips plaaten.

De pantic word in het land van herkomst ook gebruikt als bouw steen zonder isolatie. In de winter kan het daar min 30 graden worden en in de zomer plus 40 graden. omdat het een natuursteen product is kunt u ook nog eens eco groen bouwen volgens mij zijn hier oook subsiedies voor.

als u meer info wenst neem gerust contact met ons op

Met vriendelijke groet 

 

Shellton