Troupin B.V.


A. Hofmanweg 28 2031 BL Haarlem
0235326013 Klik om te bellen

Over Troupin B.V.

Inspiratiecentrum Troupin uniek in Nederland

“De gedachte achter het Inspiratiecentrum is dat hier alles op het gebied van uitvaart te zien is. Alles op het gebied van de uitvaart zelf, persoonlijke gedenkmonumenten en asbestemmingen. Samen met het door Guy opgerichte Haarlems Kunstatelier kunnen wij nu zoveel meer bieden, samen met de klant 1:1 een urn maken voor je dierbare. “Dat is uniek in Nederland”.

Nog steeds maken wij gedenkmonumenten in onze steenhouwerij en als aanvulling de kunstateliers. Onder begeleiding zelf een urn van keramiek of glas kunnen maken. Guy legt uit: “Door zelf een urn of een assieraad van titanium te maken, wordt het iets heel persoonlijks. Ik heb laatst met een familie een heel bijzondere urn gemaakt. De wens was een hart te maken, omringd met handen. Van alle vijf de kinderen is een afdruk van de hand gemaakt. Gezamenlijk hebben we het hart gemaakt van klei, de handen erop bevestigd en daarna afgebakken. Het was heel mooi om dat met elkaar te mogen maken en doen.” Het is overigens ook mogelijk om deel te nemen aan andere workshops in het Haarlems kunstatelier.

Assieraden
Inspiratiecentrum Troupin heeft een uitgebreide collectie assieraden. De sieraden worden deels gemaakt en gevuld in het eigen atelier. In samenwerking met een goudsmid uit Haarlem worden er ook sieraden naar wens van de klant gemaakt van bijvoorbeeld van 2 trouwringen. “Ik zie dat mensen liever niet online bestellen en de as opsturen naar een bedrijf, maar het zelf het sierraad willen vasthouden, bekijken en de as met een gerust hart achter laten.” Met een andere kunstenaar creëert Troupin urnen van handgeblazen kristalglas. Deze urnen zijn allemaal uniek qua vorm en sterk afwijkend van traditionele urnen.

Regiokist
“Het idee van de regiokist is ontstaan toen iemand met de vraag kwam of we ook een kist zouden kunnen maken van het hout van een boom uit zijn eigen achtertuin. Het hout hoeft overigens niet persé uit eigen tuin te komen, je kunt ook kiezen voor een kist die is gemaakt van hout uit de buurt. Dat hout wordt niet speciaal gekapt, het gaat om hout dat anders in de versnipperaar zou belanden.”

Inspiratiecentrum Troupin is te vinden aan de A. Hofmanweg 28 in Haarlem. Tel: 023 – 5326013. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag en avonden op afspraak. Kijk voor meer informatie op: www.troupin.nl.

Foto's

Troupin B.V. in het kort

Producten

Grafmonumenten
Natuurstenen gedenkstenen / grafmonumenten
Natuurstenen keukenbladen
Natuurstenen vensterbanken
Stenen trappen

Diensten

Bewerken van natuursteen
Letterhakken
Onderhoud van natuursteen

Soorten steen

Basalt
Belgisch hardsteen
Composiet
Flagstones
Gekleurd beton
Gneis
Graniet
Hardsteen
Italiaans porfier
Kalksteen
Keramiek
Kwarsiet
Leisteen
Marmer
Travertine

Artikelen

120 jaar Troupin natuursteen en gedenkmonumenten

‘Trots dat we nog steeds het ambacht uitvoeren waar het ooit mee begonnen is’ ‘Trendsetters in gedenken’, zo omschrijft Guy Troupin het bedrijf waar hij al vanaf 1995 werkzaam is en dat op 18 juli dit...

Onze locatie

Troupin B.V.


A. Hofmanweg 28 2031 BL Haarlem
0235326013 Klik om te bellen