Natuursteenbedrijf Van der Mijle ook uitblinken op internet

Natuursteenbedrijf Van der Mijle heeft op drie na de beste bouwwebsite van Nederland. Dit blijkt uit de verkiezing, Beste Bouwsite 2010, die dagblad Cobouw afgelopen zomer uitschreef. Van de ruim 200 inzendingen belandde Van der Mijle op de vierde plaats. Cobouw is een dagblad voor de bouw.

Sinds de website een restyling heeft ondergaan is het aantal dagelijks bezoekers ruim gestegen. “Wij bieden nu op overzichtelijke wijze veel meer informatie en fotomateriaal aan,” vertelt Jamie Hughes, verantwoordelijk voor de website.

Hughes is sinds de restyling bij de website betrokken. In april vorig jaar begon het bedrijf met het ontwerpen van de nieuwe lay-out en het schrijven van webteksten. Twee maanden later ging de vernieuwde site live. ,,Wij willen op internet een volledige informatiebron zijn. We streven er naar om alles wat wij op het gebied van natuursteen te bieden hebben online te zetten, met name ook de kennis die in huis is. Ook in de digitale wereld willen we een A-merk worden en een breed referentiekader maakt daar deel van uit”.

Productie

Van der Mijle bestaat sinds 1921 en spitst zich vooral toe op projectrealisatie en utiliteitsbouw. De productie zit sinds de oprichting in Dordrecht en werkt in de gehele Benelux. Het bedrijf maakt ook naam in de export en heeft klanten in o.a. China, Duitsland, Italie en Litouwen en geldt als één van de grootste bouwsteenhouwerijen in Nederland. De materialen waarmee gewerkt wordt, zijn veelal direct geïmporteerd uit landen als Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, China en België. Alles wat ook maar enigszins met natuursteen te maken heeft, wordt bij Van der Mijle gemaakt. Dit gaat van dorpels, gevels en wandbekleding tot vloeren, trappen en vensterbanken.

Voorbeeld van een afgerond project is de aanleg van een Belgisch hardstenen vloer van ruim 1.300 vierkante meter in het Maritiem Museum in Rotterdam. De vloeren, wanden en tegels van een groot aantal metrostations in Rotterdam zijn ook door Van der Mijle aangebracht. Verder zijn diverse winkelcentra in Dordrecht ,Rotterdam, Den Haag, Leiden en Delft van een natuurstenen vloer voorzien.

Op February 14, 2011